Rendelés: Hétfő, Szerda - 15:45 - 19:15
+36 30 958 2421

Terhesgondozás

Mindig is úgy gondoltam, hogy ahol egy gyermek születik, ott egy család születik. Ezért büszke vagyok rá, hogy még fiatal orvosként én kezdeményeztem az apás szülés bevezetését a debreceni Kenézy Gyula Kórházban. Ez a család- és embercentrikus hozzáállás jellemzi a terhességgel és szüléssel kapcsolatos beszélgetéseket/tanácsadásokat is, ahol mindenekelőtt az anya és a gyermek egészségét és érdekeit tartom szem előtt. Épp ezért a terhesgondozás során, a szükséges fizikai vizsgálatok mellett fontosnak tartom a szülési félelmek teljes eloszlatását és az édesanya lelki felkészítését.

terhesgondozás - Mamadoki Nőgyógyászati Magánrendelő Debrecen

A nők többségénél a terhesség zavartalan, és a szülés is szövődmény nélkül történik. Mégis, a terhesgondozás egyik fontos része a terhesség bizonyos időközönként történő ellenőrzése, mivel az esetleges szövődmények időben történő felismerésével az anyai, illetve a magzati egészségromlás sok esetben megelőzhető.

A terhesgondozás akkor igazán hatékony, ha már a fogamzás előtt elkezdődik. Célszerű ugyanis a legoptimálisabb lelki és egészségi állapotban várni a baba fogantatását. Egy esetlegesen fennálló akut betegséget meg kell gyógyítani, míg krónikus betegség esetén állapotfelmérésre van szükség, melynek fényében dönteni kell arról, hogy az eddigi kezelést szükséges-e módosítani a tervezett terhesség érdekében, vagy biztonsággal vállalható-e a terhesség. Előzetes sikertelen terhességek esetén az okok felderítése és kezelése feltétlenül szükséges az újabb terhesség vállalása előtt. A felkészítő terhesgondozás egyik legfontosabb célja, hogy az anyát minden információval ellássa ahhoz, hogy felelős döntést tudjon hozni, melyben természetesen a szakma útmutatásainak megfelelően a tanácsadással is segíteni kell.

Ismerje meg a terhesgondozási programomat!

A terhesgondozás során segítek egy olyan légkör kialakításában, amely hatására az anya és a magzat között szoros lelki kapcsolat alakul ki. Meggyőződésem, hogy olyan környezetet kell biztosítani, amely nemcsak testileg, de lelkileg is optimális a gyermek érkezéséhez. Meghatározó fontosságúnak tartom, hogy a gyermek és a szülők közötti kapcsolatépítés már a magzati életkorban elkezdődjön. Ehhez pedig az egyik legfontosabb a szülési félelmek teljes eloszlatása a terhesgondozás kilenc hónapja folyamán.

A szülésvezetés során is fontosnak tartom az újszülött és az anya számára is nélkülözhetetlen kellemes légkör kialakítását. Ennek körülményei az egész család számára meghatározóak.
Mivel mind az anya, mind az újszülött érzékeny a körülötte lévő feszültségre, úgy gondolom a vakító fények tompításával, békés, csendes beszédstílussal, és családias hangulat kialakításával erősíthetjük a pozitív érzelmeket. Hiszem, hogy ezek befolyással bírnak a gyermek és a család későbbi életére. Ezért a terhesgondozás folyamatában, nálam az édesanya lelki felkészítése is kiemelt szerepet kap, a kötelező fizikai vizsgálatok mellett. Terhesgondozási programom ezen gondolat köré épül.

Miben segíthetek? Foglaljon rendelési időpontot online, ingyen.

A kiválasztott időpont elfogadásáról e-mailben vagy telefonon kap értesítést. Előre is köszönöm, hogy megtisztel a bizalmával. Amennyiben csak receptre van szüksége, kérem keressen telefonon (+36 30 958 2421), és megbeszéljük, hogy mikor tudom fogadni.

IDŐPONTOT FOGLALOK